Dag 69

2003 / Permalink / 1
Idag är det 15 dagar till lön och inte en spänn kvar. 
Har levt över mina tillgångar. 
Måste ta det lugnt med just pengar. Det är inte nyttigt för min nykterhet om  jag inte lyckats med denna biten.
Imorgon skall jag försöka ta det helt lugnt, en lugn morgon med frukost.
Ge mig själv en bra start på dagen, problemet med detta är att jag stressar  iväg för att jag vet att jag vill hem på eftermiddagen, men har inget att stressa för.
Men behöver komma hem. Det är viktigt för mig att komma hem. Jag längtar hem.
Det är i och för sig bra. Men  måste hitta ett sätt att på ett bättre sätt hantera min vardag. 
Skall försöka att komma i balans denna vecka.
Ska prova med att sitta på altanen och läsa lite när jag kommer hem. Ta ngt att äta, och sedan så blir det tv. Lugnt och stilla. 
Känner att sista veckan har varit för stressig för att det ska vara bra för mig. Springer på och det blir rörigt. Idag skall jag inte ha mer måsten än att jag tar mig hem, åter på altanen och läser lite. Det får räcka för idag. Jag kan hämta kopplingarna någon annan dag, det är inget som brådskar.
På AA säger dom:
Ta Det Lungt
En sak i taget
Det viktigaste först.

Att det kan vara så svårt med något så enkelt.
Ta det lugnt genom att varva ner på altanen som jag inrett för ändamålet.
En sak i taget Varva ner räcker för idag.
Det viktigaste först. Att inte försätta mig i situationer så jag väljer att dricka. Har större möjligheter att slippa dricka när jag är lugn och har sinnesro, så är det inte nu. Det viktigaste är alltså att skapa förutsättningar så att jag blir lugn.
Det är lätt att läsa och förstå vad jag ska göra, klart mycket svårare att genomföra, men tränar varje dag och varje dag blir jag lite bättre på att leva nykter. Tycker fortfarande att mitt beslut är det bästa jag tagit, trots att jag agerar som en yr höna, men att jag gör det beror på att jag inte har förmåga att ta till mig det som står i böckerna. Vet intelligentmässigt att alla mina egna tankar är sjuka tankar, men tillåter mig att tänka själv i för stor grad.
Mina tankar är sjuka och skall behandlas med friska tankar, tankar som väcks genom att studera mina böcker. Jag har kommit en bra bit på väg, men att omvandla till handling har jag svårt för.
 
På jobbet känner jag mig utanför, jag vet att det förmodligen inte är så, men jag känner så. Känner också att dom inte försöker utnyttja det jag är bra på, utan nöjer sig med att jag sitter och gör lite ritningar. I och för sig ganska skönt nu när jag mår som jag gör, men jag mår nog bättre av att vara med. Det känner jag att jag inte är just nu.
Och det är nog faktum inte självömkan,........hoppas jag i alla fall.
 

Fixar vattnet. Det känns skönt att ha vatten. Det är inte helt klart, men det jag har gjort är bra gjort. Det beror på att jag gjort en sak i taget och tagit det lugnt. För första gången på mycket länge har jag lyckats att göra något utan att slarva. Visst, är inte helt klar och det återstår en del. Det som är gjort är riktigt gjort och jag behöver inte göra om någonting. En härlig känsla att sätta på diskmaskinen. 
Detta är en vinst pga att jag hållit mig nykter.
A ringde igår, hon mår inget bra, ska se om jag kan hälsa på hos henne, men vet inte om jag orkar. 
Har viktigare saker för mig.
Att hålla mig nykter, promillefri.

Till top