Julöl.

2008 / Permalink / 0
Va massa tester d e nu i juletid.
Alla olika sorters öl.
Som främjar än d ena än d andra.
Smak hit å smak dit.
Vaddå smak?
Är det gott me öl?
Jag har aldrig gillat öl spec mycket, men jag har druckit mer öl än många andra.
Har bälgat i mig kopiösa mängder öl.
Men gott.......nä
Å nu kan ja läsa i alla dessa tester om vilket som e godast, bäst och passar till vad.
Allvarligt talat.
Jag har käkat rostad fiskpinne i brödrost och till detta avnjutit en god sörja hemkört vin.
Bouque......mmmm
Va även en rackare på att göra hemgjort öl.
Ale.....eller guinnes......mmmm
Fast om sanningen skall fram så fick ja oftast infektioner i d, vilket gjorde att d sprutade öl i hela köket när man försökte öppna petflaskorna. Tappade alltid på 1,5L petflaska.
Men även d löste en uppfinningsrik kille som jag, man öppnade i en plastpåse.....åsså rann d ner i kärlet, oftast en bakgryta eller plasthink. Därefter inmundigades denna porlande dryck med stort välbehag.
Har aldrig behövt ngn test för att veta att detta inte va gott, smakade skit redan i munnen, för att inte tala om då man spydde upp skiten...surt kittlande överjäst känsla och smak......men funkade bra ända.
Va ju stark som faan å man behövde bara 3-4 liter innan man mådde gott.
Dock va man ju oftast ganska paltig då, men vad gjorde väl d.
Varför är det ingen som frågar mig om hur öl ska smaka?
Varför får inte jag utrymme i media om ölets goda lagring?
Har ju haft egen tillverkning och allt.
Bryggare.
Ölbryggare.
Inget dåligt epitet.......

PS
Funkar bra att köra fiskpinnarna i brödrosten, fast man får trycka lite.

Julkram
Till top